Nyheter

Här följer ett urval av de läsare som valt att ge feedback på "Johan & Louise".

 

           

Uppdaterad 2011-04-19
 
Richard Nilsson är en 45-årig finansman som tagit erfarenheter från finansvärlden med sig in i en historia som är allt annat än en behaglig läsning.
Debutromanen Johan & Louise är ambitiös men precis som hos många debuterande konstnärer en smula överarbetad.
Richard Nilsson borde kanske ha läst genom manuset ytterligare några gånger innan den gick i tryck hos förlaget Tre Bröder. Flera irriterande skrivfel och ett och annat språkligt övertramp gör att läsningen är på väg att avbrytas flera gånger. Men historien lockar till fortsatt läsning.
 
Till slut kan man inte slita sig och den ena överraskningen efter den andra gör att spänningen stiger. Men också ilskan. Ilskan över de inblandade personernas tillkortakommanden och svårigheterna att få sina olika livspussel att gå ihop. Och just som man tror sig hitta den sista felande biten känns det som att hela pusslet rivs upp igen.
När nästa bok hoppas jag på ännu en läsupplevelse, med ett enklare språk och färre felskrivningar. För berätta kan han, Richard Nilsson
 
-          Ur Carlshamnscommersen
 
 
Fasansfullt spännande bok du skrivit. Man anar redan efter några tiotals sidor att det inte är den roman titeln lurar en att tro. slutade – och började om! – att läsa 4 gånger i natt. Så gastkramande och ändå kommer den sista vändningen som en chock.
 
-          Skrivet av en man
 
 
 
”Imponerande att en debutant utan varken journalist eller skribentbakgrund kan skriva så professionellt. Det är verkligen oerhört unikt och en talang att arbeta vidare med!”
 
-          Skrivet av en man
 
 
@ VECKANS LUNCH: Jag lever ett orättvist privilegierat liv. Slumpen är ingen tillfällighet och därför har jag blivit bekant med Richard Nilsson från Ljungskile. Före detta finansman, nu författare och fotbollsnörd i Ljungskile och Häcken.

Härom dan åt vi långlunch på den generöse förläggaren Karl Beijboms bekostnad (Mycket god lammgryta + vatten; Bistro, Gästrikegatan, Stockholm).  Richard har skrivit en fasansfullt spännande roman (Johan & Louise) på eget förlag, som du måste läsa. Beställ den
här.
Jag säger som Rick/Bogart i Casablanca: ”I think this is the beginning of a beautiful friendship".
 
Skribenten och författaren Peppe Engberg om ”Johan & Louise”
http://www.dagensps.se/artiklar/kronikor/peppe-engberg/2011/04/06/48819808/index.xml
 
 
 
Uppdaterad 2011-03-02
 
 
Jag kan säga att jag sträck-läste din bok och tyckte att den var väldigt bra, spännande och välskriven - jag är verkligen imponerad av ditt språk och ditt sätt att skriva och du lyckades verkligen hålla spänningen vid liv hela tiden!
 Den var dock väldigt mörk...men kändes ändå verklig. Jag kunde verkligen känna igen huvudpersonen i dig ibland, framförallt när han var i sommarstugan i Ljungskile!
 Jag hoppas på en fortsättning! Vad har du fått för respons på boken? Kommer du att skriva någon
mer?
 
-          Skrivet av en kvinna

Jag fick ju nys om att du slagit dig in på författarspåret så jag köpte din debutroman. Började läsa den i Hong Kong i onsdags kväll innan jag skulle resa hem och - wow! Vilken bok! Jag kunde inte lägga den ifrån mig utan var tvungen att sträckläsa - nattsömnen fick stå tillbaka. En otroligt välskriven, gripande berättelse som verkligen letar sig in långt innanför skalet och berör på så många plan. Jag är imponerad och det är länge sedan jag läste en roman som berört mig så och känts så angelägen på så många sätt!

Verkligen kul och jag hoppas att du fortsätter ditt författarskap och att vi får se många fler alster från dig framöver!

Ha det gott nu och låt pennan glöda!
 
-          Skrivet av en man
 
 
Jag tog boken från frugan och läste den när jag pendlade på tåget mellan Stockholm – Göteborg och jag ville nästan inte att tågresan skulle ta slut. Jag är imponerad! En riktigt bra bok, vilken historia! Härligt, nu får frugan tillbaka boken!
 
-          Skrivet av en man


Uppdaterad 20110210
 
 
”Bokens miljöbeskrivningar är mycket uttömmande och stundtals poetiska.
Personbeskrivningarna är mycket bra. Beskrivningen av Eric som psykopat är klockren.
Som en äkta fullblodspsykopat får han sista ordet trots att han är inlåst ser han till att andra förverkligar hans plan. Alltid steget före. Totalt empatilös.
 
I bokens början skrattade jag när du beskrev kvinnorna på Johans jobb. Roligt och träffsäkert. Vi har alla träffat dem.
 
Bokens olika generationer blir en motor. Man vill hela tiden framåt för att veta hur allt hänger ihop
Det kräver lite av sin läsare att få ihop platser och människor.
Max var ju också psykopat. Saknade empati och kunde lätt gå över lik för att det gagnade honom.
Frågan vi stöts och blöts med går det i arv? 
 
Jag tycker mycket om boken.
 
Språket är vackert och beskrivande. Den är språkligt lätt att läsa och det flyter.
 
Jag får olika sorters magkänsla när boken ändrar miljö.
Tidigt i boken får jag en tomhetskänsla i magen omkring Andreas och hans familj.
Även med Max blir det oroligt i magen. 
Mycket skickligt att fånga den känslan och de undertoner som strömmar.
 
Historierna som går i varandra är imponerande. Fattar inte hur du kan få i hop det.
 
Jag är imponerad MEN nu vill jag naturligtvis läsa mer
 
Vad händer med sedan med alla?”
 
-       Skrivet av en kvinna i sin bästa ålder.
 
 
”Hej Richard!
Sträckläste din bok under juldagarna. Jag är djupt imponerad. Fan Richard du skriver ju som du aldrig har gjort någonting annat. Det är ju ibland ren poesi. Vilken svenska! Du har verkligen en förmåga att beskriva inte bara omgivningar, personer utan också djupa känslsor. I vissa avseenden ser jag likheter med de riktigt stora svenska författarna och då menar jag inte alla 90-talets deckarförfattare utan de verkligt tunga namnen. Martinsson, Strindberg etc. (kanske tar jag i något men inte mycket)
Vilken osannolik story. Plötsligt händer det och man kan inte släppa boken. Återigen Richard: Jag är djupt imponerad. Du har verkligen en framtid som författare. Ser fram emot din nästa bok.”
 
-       Skrivet av en man i sin bästa ålder.
 
 
”Du belyser det mörka på ett sätt som möjliggör framhävandet av det ljusa på ett vackert sätt. Språket är av mycket god kvalité och handlingen sög tag i mig. Det gick inte att läsa romanen på halvfart utan den kräver stor uppmärksamhet och när den får det är den svår att släppa. Du kan helt klart vara stolt över ”Johan & Louise”!
 
-       Skrivet av en man på väg in i sin bästa ålder.
 
 
”Jag hade inga som helst förväntningar på ”Johan & Louise” eftersom författaren var helt okänd för mig men att jag sträckläste boken är kanske svar nog på hur jag upplevde boken?! Den var riktigt bra och jag skall snart läsa om den!
 
-       Man som spenderade fredagnatt och lördagmorgon med ögonen fastklistrade i ”Johan & Louise”!
 
 
 
”Boken var riktigt bra och jag hoppas på fortsättning. Du kan verkligen beskriva människor och miljöer på ett målande sätt.”
 
-       Man times 2… då de tycker ungefär lika
 
 
 
”En underbar bok! Jag sparar den till stunder då jag kan vara helt för mig själv och smaka på alla vackra meningar. ”Johan & Louise” tangerar ibland det rent poetiska och när den gör det är den helt jämförbar med de riktigt stora författarna! Jag har fastnat för kapitlet där fasanen spelar en stor roll. Det är vacker poesi mitt i allt mörker! Men jag måste få en uppföljare!”
 
-       Kvinna som värmer mitt hjärta med vackra omdömen…
 
 
”Jag tycker mycket om boken. Stundtals blev det nästan poesi och det var väldigt bra.”
 
-       Kvinna
 
 
”Den är helt ok. När jag inte gillar en bok lägger jag den ifrån mig men jag läste den, dock inte sträckläste, men jag tog mig igenom och den fick en trea.”
 
-       Man
 
 
”Du är jättebra på att skriva böcker, Pappa!”
 
-       Guldklimparna!
 
 
”Jag ser bara dig framför mig när jag läser boken. Men jag vet att det inte är en självbiografi men det är svårt att koppla bort din person. Det är så mycket du i berättelsen. Men jag läser vidare ändå!”
 
-       Man som har svårt att sluta tänka på författaren. Vem kan klandra honom?
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 


  
 

© www.trebroder.com